Hoe kun je goedkoper uitkomen met je mobiele telefoon?

Met je gsm wil je het liefste natuurlijk zo voordelig mogelijk uitkomen. Soms is het echter lastig om erachter te komen op welke manier dit kan. Hoe zorg je ervoor dat je niet teveel betaalt, en wat zijn mogelijke veranderingen die je kunt implementeren? Hier lees je een aantal manieren om goedkoper uit te komen met je mobiele telefoon!

Een herlaadkaart (prepaid) gebruiken in plaats van een abonnement

Wanneer je niet heel regelmatig belt, sms’t en data verbruikt, kan een prepaid simkaart, ook wel een herlaadkaart genoemd, een betere oplossing zijn dan een mobiel abonnement. Vooral voor kleinverbruikers geldt dit, aangezien een herlaadkaart dan een goedkopere oplossing is. Dit komt doordat je alleen betaalt voor je daadwerkelijke verbruik.

Met prepaid bepaal je zelf wanneer je opwaardeert, waardoor je meer controle hebt over je uitgaven. Je maakt dus geen automatische kosten. Is je verbruik een maandje heel weinig? Dan betaal je hier ook naar, in plaats van een vaste (hogere) prijs.

Gebruik WiFi en data applicaties waar mogelijk

Wanneer je gebruik maakt van WiFi, verbruik je geen mobiele data. Vooral voor prepaid gebruikers is dit handig, omdat je je beltegoed bespaart. Hierdoor kun je langer met je tegoed en hoef je minder vaak op te waarderen. 

Let op: maak niet zomaar verbinding met ieder WiFi-netwerk. Openbare WiFi-netwerken zijn onveilig en het verbinden hiermee kent risico’s. Wees dus wel zorgzaam. Zo is het aangeraden om thuis, bij familie of vrienden, en op werk wel te verbinden met WiFi, maar kun je openbare WiFi-netwerken beter vermijden.

Door vervolgens applicaties te gebruiken voor communicatie, zoals Whatsapp, kun je via WiFi chatten en bellen. Op deze manier bespaar je ook weer op beltegoed, gezien je geen belminuten en geen sms’jes verbruikt.

Onderhandel voor korting

Heb je een abonnement en loopt deze bijna af? Mobiele providers zijn in sommige situaties bereid je een beter aanbod te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan korting of een grotere bundel. Mocht je bij dezelfde provider willen blijven, kun je daarom altijd proberen te onderhandelen voor korting of meer voordeel.

Vergelijk mobiele aanbieders 

Tenslotte is het natuurlijk altijd een goed idee om zelf providers te vergelijken. Waar betaal je minder per MB in het geval van een herlaadkaart of welke mobiele aanbieder biedt goedkopere abonnementen aan in het geval van een gsm-abonnement? Dit zijn vragen die je jezelf kunt stellen wanneer je providers vergelijkt om een voordelig aanbod te vinden.